У школах задля безпеки дітей чергуватимуть поліцейські: Міністерство внутрішніх справ України починає впровадження комплексу заходів для формування безпечного освітнього середовища.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Як розповів очільник відомства, основою безпечного освітнього середовища має стати працівник поліції. Він нестиме службу в навчальних закладах та відповідатиме за безпеку дітей.

"У школах України починають впроваджувати комплекс заходів для формування безпечного освітнього середовища. Його основою має стати працівник поліції, який нестиме службу в навчальних закладах і відповідатиме за безпеку дітей", наголосив Клименко.

Міністр пояснив, що фахівців відбиратимуть за конкурсом.

"Вони пройдуть ретельну перевірку та медогляд. Далі – спеціалізоване навчання, щоб бути готовими до будь-яких викликів", – пояснив головний правоохоронець країни.

Клименко також заявив, що пропускний режим до навчального закладу також потребує посилення. Тож, зі слів міністра, у кожному навчальному закладі будуть встановлені металошукачі та рамки.

"Вже скоро стартуємо із набором та відбором кандидатів. А поки що 70% закладів освіти обладнані тривожними кнопками та перебувають під захистом поліції охорони. Ми знаємо, що робити далі заради безпеки дітей", – підкреслив глава міністерства.