Актор та військовий Збройних сил України Василь Кухарський помер 7 грудня у одній з лікарень Києва.

Трагічну звістку повідомила дружина актора Наталка Гордій-Кухарська, - пише Київ вечірній. 

«Сьогодні пішов на Небеса мій прекрасний чоловік, справжній воїн, мужній козак, талановитий актор, такий тато, про якого можна просто мріяти — Василь Кухарський. Любий і рідний, миленький котєтко - лети високо. І будь поруч завжди», — написала вона на своїй сторінці у Facebook.

У вересні кінорежисер Олесь Санін повідомив, що Кухарського, який зіграв головну роль у його фільмі «Забуті», тяжко поранили в бою та перебуває у київській лікарні. Йому збирали гроші на складне лікування та реабілітацію.

«За Лицарями не плачуть. Про них складають легенди. Василь Кухарський, ти щиро любив і не терпів фальші. Честь!» — написав Санін на своїй сторінці у Facebook.

2 грудня Василю виповнилося 42 роки. До лав ЗСУ він вступив із перших днів повномасштабної війни.

Кухарський із 2008 року грав у Київському академічному драматичному театрі на Подолі. Також він виконав десятки ролей на телебаченні та в кіно. Зіграв головну роль у фільмі «Максим Оса: золото Песиголовця» за мотивами українського коміксу про козака Максима Осу. У прокат фільм вийшов у жовтні 2022 року, а на початку 2023-го з’явився на Netflix.