За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами жителів нашої громади, відважних захисників та захисницю, патріотів, які віддали своє життя за мир та спокій на рідній землі

Орденом «За мужність» III ступеня нагородили жителів Турійської громади.

Нагороди рідним загиблих Героїв вручили представники Турійського відділення третього відділу Ковельського РТЦК та СП спільно із Турійським селищним головою, – повідомляють на сайті громади. 

Зокрема, посмертно орденом «За мужність» III ступеня нагороджено:

  • солдата Максима Вороб’я з села Мокрець – загинув під час визволення Харківщини 10 вересня 2022 року.
  • Старшого солдата Олександра Бондарука з села Озеряни – загинув внаслідок підриву 6 жовтня 2022 року на Харківщині поблизу населеного пункту Першотравневе.
  • Солдата Вадима Гунька з села Перевали – під час виконання бойового завдання під Куп'янськом отримав важкі поранення, помер 27 березня 2022 року у військовому госпіталі.
  • Старшого солдата Юрія Павліка з селища Турійськ – загинув під час ворожого обстрілу 2 жовтня 2022 року на Харківщині поблизу населеного пункту Першотравневе.
  • Сержанта Олену Созонюк з села Обенижі – загинула 3 вересня 2022 року на Харківщині внаслідок танкового обстрілу.
  • Медаллю «За військову службу Україні» посмертно нагороджено солдата Степана Гулечка з селища Турійськ – загинув у боях на Донеччині 16 вересня 2022 року в ході наступу під час виконання бойового завдання й знищення противника.