Брія Блессінг виросла в Україні, тож на початку війни стала допомагати українцям. 

Американська співачка та композиторка в етері ГІТу розповіла про себе, а також про свою творчість.

За її словами, вона народилась в Америці штаті Техас. Батьки у 1993 році відчули духовне покликання поїхати і допомагати Україні, бо в українській державі були тяжкі часи, тож сім’єю переїхали туди.

«Моя історія з Україною розпочалася в 13 років. Все дитинство я росла у Львові. І полюбила все в українській культурі, оскільки прожила там 27 років», — каже співачка.

Тепер вона незважаючи на те, що не живе в Україні має можливість розповідати про нашу культуру та історію іноземцям.

Брія Блессенінг їздить з концертами у США та благодійними дійствами в Україну з чоловіком, він американець і нее мав спільного з Україною, проте тепер все змінилося.

«Ми намагаємося приїжджати в Україну 2-3 рази. В основному, ми їздимо зараз до військових на передову, для нас це честь їх підбадьорити, обійняти, подарувати щось приємне», — додає американка.

У США вони організовують концерти з метою збору грошей на допомогу ЗСУ. В програмі є авторські пісні, а також і українські народні «Я піду в далекі гори», «Червона калина», «Ой, верше мій верше», «Підманула підвела», щоб люди відчували український дух, романтику серця, печалі, сили та єдності.

Більше дивіться у ВІДЕО: