Війна показала наскільки деякі міжнародні структури виявилися неспроможними вирішувати проблеми свого напрямку та бездіяльними в цьому. Яскравим прикладом є російський тероризм на території ЗАЕС та нездатність вплинути на ситуацію зі сторони МАГАТЕ.

Чому МАГАТЕ виявилось безсилим перед загрозою, що не дозволяє їм ефективно взаємодіяти з росією, чому на засіданні генеральної конференції МАГАТЕ не розглядали позбавлення рф впливу в цій структурі, чи може росія впливати на членів агенції задля збереження свого місця в ній, чи може спуск води з Каховського водосховища призвести до аварії на Запорізькій АЕС, чи можна уникнути цієї катастрофи, розповіла в прямому етері ГІТУ голова SaveDnipro, співзасновниця SaveEcoBot Ірина Черниш.

«МАГАТЕ, на сьогоднішній день, з відповідними статутами та нормативно-правовими актами, які діють для цієї установи і якими керується ця установа – не дозволяють сьогодні ефективно взаємодіяти з країною агресор кою.», - розповіла Черниш.

У вересні на засіданні генеральної конференції МАГАТЕ не розглядали позбавлення рф впливу в цій структурі, і минулого місяця генеральний директор пан Гроссі на питання журналістів в Україні чому росія досі не позбавлена таких прав, сказав, що він не має повноважень приймати таке рішення - це дійсно так.

Більше відповідей на запитання дізнавайтеся у відео.