Президентка SpaceX Гвінн Шотвелл днями заявила про обмеження використання супутникового інтернет-сервісу Starlink для українських військових.

Про що йшла мова, чи можуть Starlink ще якось обмежити в умовах війни, чи буде SpaceX підтримувати нас надалі, чи не турбує керівництво США монополія компанії Маска, розповів в прямому етері ГІТу експерт із кібербезпеки Костянтин Корсун.

«Поки не зрозуміло про які обмеження та можливості йдеться, очевидно, що це будуть якісь особливі можливості. Західні компанії, які погано знають, що таке віна і що таке, коли падають ракети на будинки через що, ти змушений сидіти в підвалі – вони дуже опікуються тим, щоб їхні технології не використовувалися для війни. Насправді, інтернет був придуманий ще років 70 тому в Пентагоні, тому прототипи сучасного інтернету і взагалі дуже багато технологій були придумані або військовими або використовувалися у військових цілях. Наразі ми маємо ситуацію, що більш потужною і більше переваг має та армія, яка використовує усі сучасні, останні технології і це ми бачимо на фоні нашої війни. Тому, дуже дивно звучить позиція, що SpaceX не хоче, щоб їхня продукція не асоціювалася з війною і використовувалася у війні , тому що усі технології, які корисні так чи інакше використовуються військовими. Тут залишається лише здогадуватися які обмеження будуть щодо використання нових технологій.», - розповів Костянтин Корсун.

Чи  не турбує керівництво США монополія компанії Маска, дізнавайтеся у відео.