Тайвань передав Україні, зокрема і на Волинь, необхідну гуманітарну допомогу.

Про цю подію, що саме передали, куди та як розподілили, в етері ГІТу розповіла учасниця Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Юлія Вусенко.

Про напрямки, куди була розподілена допомога вона розповіла:

«Це вже не вперше, розвантажуємо третю фуру наразі — це відносно Волині. Взагалі такі вантажі попрямували в Рівненську, Миколаївську, Івано-Франківську, Херсонську області, тобто ми розподілили ці вантажі по різних регіонах України».

Вусенко уточнила що саме передали тайванці:

«Приїхали до нас теплі ковдри, дуже поживне для військових протеїнове печиво, яке запаковане індивідуально, що дуже необхідно для тих, хто формує сухпайки. Тому що вся Україна розуміє, що таке сухпайок, які там мають бути складові. Наші військові дуже вдячні, що вони можуть мати величезну кількість такого печива. Крім того ми маємо для цивільних теплі шапки, рукавиці для дітей та дорослих. Ми розподіляємо це по громадах Волині. Ви прекрасно знаєте яка у нас є потреба, тому що велика кількість хлопців в нас зараз лежить в шпиталях, наших лікарнях і теплі ковдри це те, що необхідно було і там. Вчора ми повністю передали на всю Володимирську лікарню, на всі ліжка, повністю замінили там ковдри. До цього передали на Волинську обласну лікарню».

Про допомогу домовились після візиту представниці мережі «АНТС» Ганни Гопко до Тайваню, яка розповіла про потреби українців, відтоді українські і тайванські представники на зв'язку. Гуманітарні вантажі доставляють літаками до Європи, а наші волонтери привозять їх в Україну та розподіляють згідно потреб на місця.

Наостанок Юлія розповіла, що Тайвань передав мільйон доларів на закупівлю генераторів для Миколаївської і Херсонської області.