Рідний брат заступника голови ОП Андрія Смирнова Ігор Смирнов у розпал війни обзавівся елітною нерухомістю у Львові, земельною ділянкою у Карпатах, а також паркомісцем у столиці та декількома недешевими транспортними засобами.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Української правди" - пише Znaj.ua.

Журналісти з'ясували, що брат Андрія Смирнова минулого року отримав паркомісце в Києві. При цьому за договором він заплатив за нього всього 60 000 гривень при тому, що ринкова вартість місця для паркування в тому самому комплексі становить близько 20 000 доларів.

Потім він придбав апартаменти у центрі Львова площею 100 квадратних метрів в елітній новобудові ЖК Avalon 37. Журналістам вдалося дістати договір купівлі-продажу, згідно з яким нерухомість коштувала Ігореві Смирнову 1 162 807 гривень. При цьому, ринкова вартість таких апартаментів становить близько 6 мільйонів гривень.

"Тут два варіанти: або вартість квартири була занижена для ухилення від податків під час війни, або хтось зробив знижку братові заступника голови ВП, зменшивши вартість апартаментів майже у 6 разів", - йдеться у розслідуванні.

Журналісти наголошують, що компанії з групи Avalon, одна з яких продала братові Смирнова квартиру майже вшестеро дешевше, пов'язані з відомим львівським бізнесменом та депутатом Григорієм Козловським. При цьому Андрій Смирнов курує в ОП судову гілку влади, а тютюновий бізнесмен має питання в судах.