На Волині лікарі зафіксували випадок епідемічного паротиту, що у народі називають свинкою.

Що це за хвороба, які симптоми має, що уражає в організмі, хто від неї страждає частіше та як запобігти, в етері ГІТу розповіла завідувачка відділу епіднагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

Валентина описала ознаки хвороби:

«Це гостре висококонтагіозне інфекційне захворювання, що супроводжується гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням слинних залоз, може бути ураження інших залоз та центральної нервової системи»

За її словами хвороба і досі актуальна в Україні.

«На сьогодні в нашій області захворіло 6 осіб з Луцького району, з яких 5 — це діти. Перебіг їх хвороби середньої важкості», — повідомила Хомутінкіна.

Також вона додала, що всі 6 хворих члени однієї родини.

Валентина розповіла, що вид та спосіб лікування визначає безпосередньо лікар. Найбільш поширене це захворювання серед дітей. Єдиним методом профілактики залишається вакцинація, яка проводиться повністю безкоштовно для населення.

«Хочу нагадати календар щеплень. Щеплення дітям вводиться у віці 1 рік і до 7 років, але також хочу наголосити на тому, що кожна людина, хто не отримав щеплення з тих чи інших причин чи поглядів, все рівно можуть зробити його до 18 років. Для цього потрібно звернутися до свого сімейного лікаря, якщо є декларація, якщо немає — можна звернутись до будь-якого медичного працівника найближчого закладу охорони здоров'я», — підсумувала вона.