Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій затвердило оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати.

Про це повідомляють Волинські новини з посиланням на пресслужбу відомства.

У грудні минулого року був затверджений новий перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам здійснюються виплати.

Цей перелік періодично оновлюється відповідним наказом Мінреінтеграції.

Так, наказом від 9 лютого 2023 року № 41 внесено зміни до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

До оновленого переліку територій можливих та активних бойових дій увійшли населені пункти у Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій областях.

Також повідомляється, що право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  • можливих бойових дій;
  • активних бойових дій;
  • тимчасово окуповані Російською Федерацією,
  • на яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації РФ.

Нагадаємо, станом на початок лютого 2023 року в Україні наразі обліковано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб. Їх реальна кількість становить близько 7 млн.

Від 1 січня 2023 року автоматичне нарахування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам подовжено.