Ягідник з Івано-Франківська власними силами вирощує на продаж лохину.

З чого починав, чому обрав саме лохину, наскільки це вигідний напрямок, з якими особливостями зіткнувся в процесі розведення рослини, скільки триває сезон збору врожаю, як збираються самі ягоди та як розводять кущі лохини, розповів в прямому етері ягідник з Івано-Франківщини Олег Козак.

«Лохина є досить затратна для нашого регіону, адже немає жодного грунту, який підходить для неї, його потрібно завозити. Але вона дуже смачна і зараз ринок дуже перспективний для лохини. Великі партії цієї партії возять закордон та й наші люди її полюбляють, вона популярна. На рахунок цієї ягоди люди вже свідомі, вони знають, що це таке.», - розповів ягідник.

Сам пан Олег вперше спробував лохину у Чехії в 2017 році, і вона йому дуже сподобалася. Він почав вивчати інформацію на яких грунтах росте і як потрібно за нею доглядати

«Рослина ця любить сонце, а на рахунок поливу, то вона росте на рижому торфі, тому пересихає і її треба поливати щодня – є нюанси, але поливу потрібно багато. Збір врожаю за рахунок сортів, ми його розтягуємо з початку липня і до початку жовтня. Якщо вирощувати в телицях вирощувати, то можна десь на місяць приблизно подовжити збір врожаю.», - додав чоловік.

Збір врожаю проходить вручну, є можливість збирати комбайнами, але після цього ягода йде суто на переробку, бо втрачається товарний вигляд.

«В мене нема великих площ, така собі невеличка посадка, тому я все вроздріб продаю, але я ще розмножую саджанці лохини.», - сказав Олег Козак.

Про розмноження рослини та скільки часу потрібно, щоб лохина почала плодоносити експерт розповів у відео.