20 лютого відзначають день людей, які перемогли алкогольну залежність. На жаль, є люди, які не вміють контролювати своє пристрастя до алкоголю. З різних причин починають заглядати до чарки, що перетворюється в шкідливу звичку, а згодом і в хворобу. Зараз в умовах війни, під тиском проблем, викликаних нею, деякі стають на цей слизький шлях. Часто після повернення з війни та пережитого стресу військові та ветерани можуть топити свої проблеми у чарці.

Про важливість усвідомлення цієї проблеми та вчасно розпочатого лікування, яке здатне повернути до нормального здорового життя, розповів в прямому етері ГІТу член товариства "Анонімні алкоголіки" Анатолій.

«В анонімних алкоголіках я почув таку річ, що я хворий на невиліковну прогресуючу і смертельну хворобу. Я і сьогодні є алкоголіком, я себе так називаю попри те, що я не вживаю спиртне 8,5 років. Але саме визнання свого безсилля перед спиртним - це перший крок до видужання. Коли я прийняв це, що я хворий, що це звичайна хвороба, яка має своє лікування, як і будь-яка інша хвороба, але це лікування є духовним. Я це прийняв, тоді моє життя змінилося.
Я не бачу в спиртному якогось порятунку – це зміна реальності та свідомості. Спиртне забирає більше, ніж дає», - розповів Анатолій.

Яким чином можна лікувати алкоголізм, дізнавайтеся у відео.