Військові добровольці, які в мирному житті грали та розвивали американський футбол в Україні, побували на чемпіонаті «Super bowl 2023» в США.

Про цю подію та візит, як пройшла поїздка, як приймали американці, як реагували звичайні американці на події в Україні, чи насправді Юрій привіз Байдена до України, чи зупинили ігри американського футболу в умовах війни, коли їх поновлять, чи є полеглі військові гравці американського футболу, як сприйняли пропозиції МОК повернути росіян та білорусів до участі в олімпіаді, розповів в етері ГІТу президент Української ліги американського футболу, доброволець ЗСУ Юрій Гундич.

«Звичайно, як у гравця в американський футбол, функціонера і людину, яка займається цим видом спорту вже більше 20 років – то була моя найбільша спортивна мрія. Дійсно, краще було б опинитися на суперболі за інших обставин. Наша команда підкреслювала, що ми приїхали не задля розваг, не з туристичною місією, а з військовою . Перше, що ми презентували – це ЗСУ. Наша головна ціль була подякувати Америці через ЗМІ та прес-конференції, зустрічі з громадами та діаспорами міст, подякувати Америці за допомогу, яку ми отримуємо і що вона дієва і потрібна задля перемоги. Найголовніше, окрім суперболу, що ми отримали дуже крутий зворотній зв’язок, який би ми хотіли привезти в Україну. Усі підтримують Україну, всі вибачаються що мало допомагають. Вони можуть і хочуть допомагати більше і це дуже хороша мотивація для нас.»

Деталі дізнавайтеся у відео.