21 лютого у світі відзначають міжнародний день рідної мови. Ще не так давно велика частина українців вважала рідними дві мови: українську та російську, проте після повномасштабного вторгнення повальна більшість з них стала зрекатись російської, переходячи на українську одразу чи поступово викорінюючи мову окупанта. Також лишається певна частка людей, які ще не вирішили перейти на українську або загалом противляться цьому, не розуміючи важливість мови. Проте українізація триватиме і україномовним українцям варто поступово власним прикладом показувати та за можливості розповідати необхідність цього.

Про рідну мову, якою мовою спілкувався з дитинства, як перейшов виключно на українську, як відбуватиметься українізація, як варто пояснювати людям, які ще не перейшли на українську, необхідність цього та як можна здійснити цей перехід, розповів в прямому етері ГІТу коуч з риторики Максим Прудеус.

«Українська мова для мене є набутою, до 29 років я спілкувався винятково російською, і зараз можу сказати, що за роки вона стала для мене рідною однозначно. Я себе ідентифікую, як українця і до російської не повертаюся. Я припиняю розуміти російську мову взагалі.», - розповів Максим.

Українізація триватиме і україномовним українцям варто поступово власним прикладом показувати та за можливості розповідати необхідність цього.

Деталі у відео.