Гендиректор компанії Cast From Clay Том Хашемі хоче здійснити веломандрівку через всю Європу, щоб зібрати кошти на розмінування території України

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Генеральний директор компанії Cast From Clay, яка працює у Лондоні та у Львові, британець Том Хашемі хоче здійснити велосипедну подорож через всю Європу, щоб зібрати кошти на розмінування території України. Відстань, яку він планує подолати, становить близько 2000 кілометрів.

За словами чоловіка, від початку повномасштабної війни РФ проти України його компанія донатила кошти та надсилала медикаменти. Велозаїзд стане ще одним кроком допомоги. Оскільки від замінувань часто гинуть люди, в тому числі діти, а в Тома Хашемі є 5-річний син, тому ця проблема зачепила його особисто.

«Моя ідея має кілька цілей. Перша – зібрати 20 тисяч фунтів, що достатньо, щоб видалити близько 40 нерозірваних мін, снарядів і уникнути шкоди, яку вони можуть завдати. Ці кошти збираються через фандрайзингову платформу (вже є зібрано половину цієї суми).

Ще одна ціль – більш політична, адже хочу привернути увагу британських посадовців, політиків до України», – зазначив британець.

Велосипед, яким Том Хашемі їхатиме з Лондона до Львова і назад, буде розфарбований в кольори українського та британського прапорів. До процесу створення цього велосипеду залучено кілька локальних британських компаній, в чому теж є певний символізм об’єднання заради допомоги українцям.

Поїздка розпочнеться 28 квітня. Чоловік планує подолати цю відстань за 14 днів. З усіма деталями заїзду та підготовкою до нього можна слідкувати тут.