У Рожищі попрощались із загиблим Героєм з Дубища 28-ріним Володимиром Юрійовичем Фірчуком.

Про це інформує Рожищеська міська рада.

«І знову посеред майдану - домовина, покрита державним стягом. Батьківський відчай, сльози друзів і квіти, квіти, квіти... Вірному сину України, мужньому воїну, мешканцю Дубища Володимиру Фірчуку тепер назавжди двадцять вісім», = йдеться у дописі.

Володимир Фірчук виконав дві найголовніші заповіді: громадянську - став на захист рідної землі та християнську - віддав життя за ближнього свого. Тому він - Герой, лицар Небесного війська.

"Знову повернувся наш воїн на щиті. Мав за честь особисто бути знайомим з Володимиром Фірчуком. Це була відкрита, щира, добра та світла людина. Він мав плани на життя, але хотів бути корисним Україні, тому й пішов захищати рідну землю, кожного з нас. І за волю та єдність України віддав найдорожче - своє молоде життя. Тому наш обов'язок - гідно провести Героя в останню дорогу та пам'ятати його подвиг", - наголосив, звертаючись до присутніх, Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Після громадської панахиди траурний кортеж рушив до рідної домівки Володимира Фірчука у Дубищі. Тут, неподалік, жив загиблий Герой Вадим Дудко, хлопці були хорошими друзями.

Втрата товариша залишила у серці Володимира Фірчука багато болю, а ще більше нагромадила ненависті до ворога. Тому коли у вересні учасник добровільного формування місцевої тероборони отримав повістку з військкомату, не вагався ні хвилини - має помститися за друга.

На жаль, жорстока війна забрала його життя. Оператор відділення безпілотного комплексу розвідувального взводу I десантно-штурмового батальйону загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області 27 січня 2023 року.

«Останнє прощання рідних, близьких, знайомих... Гучні постріли військових ніби на мить розітнули хмари, а холодна земля прийняла зболене тіло Героя. Вічна пам’ять Володимиру та усім, хто поклав життя за Україну!», - зазначають у дописі.