Новий наступ росіян у Луганській області можна очікувати в будь-який день після 15 лютого, вважає начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Про це Гайдай заявив в етері телеканалу Belsat, передає «Українська правда».

"В принципі, після 15 лютого можна очікувати (наступ росіян – ред.) в будь-який час".

За словами очільника ОВА, влада бачить, що окупанти стягують все більше і більше резервів на цьому напрямку.

Також у Луганській і Донецькій областях фіксують дедалі більше техніки, яку росіяни, за словами Гайдая, "частково ховають десь у лісопосадках, частково закопують, а також більше будують укріплень, звідки намагатимуться робити наступ".

Очільник ОВА також зазначив, що загарбники підвозять боєкомплект, але витрачають його вже не так, як раніше, а значно економніше. Це, на його думку, теж свідчить про те, що росіяни готуються до повномасштабного наступу.

Гайдай також розповів, що двомісячні навчання мобілізованих росіян уже добігають кінця, і росії знадобитися близько 10 днів, щоб перекинути їх в Україну і зібрати резерв для нового наступу.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Сили оборони очікують можливих наступів з боку росії до символічної дати 24 лютого, однак закликав довіряти виключно офіційній інформації.

Президент Володимир Зеленський заявляє, що росіяни хочуть в лютому спробувати відігратися за торішні поразки, але Україна має вистояти.

Британське видання Financial Times з посиланням на неназваного радника ЗСУ 6 лютого повідомило, що протягом наступних 10 днів росія планує розпочати новий масштабний наступ.