Нещодавно стало відомо про зміни щодо матеріального забезпечення військовослужбовців Сил оборони України. Тепер розмір виплат буде залежати від місця, умов та особливостей проходження служби.

Про реакцію військових раніше нам розповів боєць 112 бригади ТрО ЗСУ Максим Степаненко.

В етері Громадського Інтерактивного Телебачення ми розпитали керівника Управління патрульної поліції Волині Дмитра Мокича про реакцію патрульних на цю звістку.

«Заробітна плата звичайно скільки б не було її, завжди ми хотіли б і я хотів би, щоб мої колеги отримували більшу. Над цим держава працює, але ж ситуація ви бачите яка складна в Україні. Тому дякуємо за те, що маємо, сподіваємось на щось краще і віримо, що все буде добре, зарплата буде достойною патрульного поліцейського, який на даний момент робить колосальну роботу», — сказав Дмитро.

Також Мокич розповів про розмір зарплат патрульних:

«Зарплата стартує від 12 300 грн — це грошове забезпечення патрульного поліцейського, зараз має бути підняття до 17 000 грн. Я рахую на даний момент, за те навантаження, яке несе патрульний поліцейський, то гідна заробітна плата».

Раніше поліцейські могли отримувати до 46 тисяч гривень разом із доплатами.

«Звісно із цими доплатами, що були, патрульний поліцейський відчував себе вже більш комфортно, тому що отримувати 1 000 дол, якщо перевести в еквівалент доларовий, це немало. Це достойна висока заробітна плата для роботи, яку несе поліцейський», — поділився наостанок керівник поліції.