Кілька днів тому ухвалили зміни щодо матеріального забезпечення військовослужбовців, згідно яких зарплати, відповідно до позицій перебування, зменшили.

Якою зарплата була спочатку, як змінилась тепер, як такі рішення сприйняли військові, в етері ГІТу розповів боєць 112 бригади ТрО ЗСУ Максим Степаненко.

До Сил оборони України входять всі силові структури: поліція, збройні сили України, нацгвардія, територіальна оборона ЗСУ, прикордонники, служба безпеки України. Раніше вони могли отримувати разом із доплатами 44 тисячі гривень.

«Там входило 14 тисяч — це ставка і 28 тисяч з копійками були доплати і премія», — роз'яснив Максим.

Тепер зарплата буде не 14, а 20 тисяч, а самі доплати будуть нараховуватись в залежності від наближеності до фронту і рівня виконання обов'язків військовослужбовця. Тим, хто знаходиться на нулі, продовжать так само виплачувати 100 тисяч.

Степаненко розповів про реакцію, з якою зіткнувся:

«З ким я говорю зі своїх побратимів: ті, хто знаходяться зараз у червоній зоні і ті, хто зараз вимушено на лікуванні чи за наказом в частині — люди в шоці, тому що не було ніякого публічного обговорення, до цього ніяк не готували. Це рішення поклали перед солдатами, як вже готове і поставили перед фактом».

З його слів у підсумку в усіх військовослужбовців, з ким він спілкувався на цю тему, реакція негативна.