Нещодавно розгорівся скандал після того, як Міжнародний олімпійськиц комітет вирішив розглядати участь в Олімпіаді - 2024 спортсменів росії та білорусі. Українська сторона відповіла на це тим, що бойкотує олімпіаду, якщо будуть допущені росіяни та білоруси. МОКу український бойкот по цимбалах, проте не тільки українські спортсмени готові бойкотувати змагання за таких учасників.

Які країни заявили, що теж можуть бойкотувати Олімпіаду-2024, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла легкоатлетка, метальниця молота Ірина Климець.

Латвія заявила, що також можливо бойкотуватиме Олімпійські ігри в разі участі в ній російської та білоруської сторін, що підтверджує Ірина:

«Так, вже Латвія і комісія атлетів Латвії виступають проти того. Наші сусіди, друзі Польща, їх збірна також виступили проти того. Я читала, що країн 5 виступають абсолютно проти і навіть не розглядають ніяких можливостей».

До 40 країн можуть виступити зі спільною заявою відносно неможливості допуску росіян і білорусів до Олімпійських змагань.

Наостанок вона додає, що якщо таких країн стане хочаб в два-три рази більше, то разом ми зможемо відстояти справедливість, щоб їх не допустили.