Багатоквартирний будинок у центрі Луцька з приватним підвалом: мешканцям вдалося домогтися накладення арешту на підвальне приміщення, тепер вони судяться, аби його повернути.

Спочатку в підвалу з’явився один приватний власник. Приміщення купила Світлана Лєскова. Нещодавно виявилося, що підвал опинився в іпотеці у її сина – після того, як вона позичила в нього 400 тисяч доларів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Місцеві переконані, що підвал їхнього багатоквартирного будинку опинився в приватних руках у результаті спланованого рейдерського захоплення. Тепер вони мусять судитися. Новоспечену власницю Світлану Лєскову ще не бачили.

Не так давно вдалося накласти арешт на підвальне приміщення. Зараз мешканці будинку просять витребувати майно з чужого незаконного володіння.

«Бо воно нам украй потрібне для подальшого розвитку нашого ОСББ. У підвалі ми хочемо встановити пункт, який завдяки новим технологіям буде обігрівати наше приміщення, наш будинок… Це було укриття. До жодних заходів ніхто не вдається. Ми всі від цього потерпаємо: і вони не можуть робити нічого (я знаю, що це приміщення арештоване), і ми нічого не можемо зробити», – зазначив Сергій Дударєв.

Ще один мешканець цього багатоквартирного будинку Олександр Серватович розповів, що підвал у самісінькому центрі Луцька став приватним у результаті рейдерського захоплення з попередньою підміною документів.

«Ліві дані внесли в документи, після чого здали декларацію про закінчення будівельних робіт, не зробивши абсолютно нічого. Кілька разів об’єкт перепродали. Люди навіть не знали», – прокоментував він.

Сергій Дударєв додав: «Вони заглибилися в наш підвал і нам його не дають. Два роки вибивали там всі стіни. Що вони там зробили? Може рухнути навіть стеля».

«Мешканці ходили, щоби подивитися, що вони роблять. Повірте, такого зухвалого ставлення до нас, до мешканців, я ще не бачила. З нас просто сміялися. Наплювали в обличчя. Навіть не пускали подивитися, що вони вивозять», – пригадала Наталія Теребус.

Кому дістанеться підвал – мешканцям багатоквартирного будинку чи приватним власникам – має вирішити суд. Світлана Лєскова на останнє засідання не прийшла. Її адвокат теж не з’явився.

Безпосередньо перед судовим засіданням від представника позивача Лєскової, адвоката Максима Мохнюка надійшло клопотання, в якому він повідомляє, що 27 лютого 2023 року він уклав договір про правничу допомогу з відповідачем у справі Світланою Лєсковою. У зв’язку з цим йому як представнику відповідача потрібен час на ознайомлення з матеріалами справи та підготовку до судового розгляду. Крім того, просить суд врахувати те, що він захворів і перебуває на лікарняному», – інформувала суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Рудська.

Мешканці будинку переконані, що Світлана Лєскова навмисне затягує розгляд справи. До того ж, у неї не один адвокат.

«Я думаю, що це знущання із процесу з боку Лєскової. Ця тяганина триває понад рік. У неї немає жодних інших юридичних підстав щось зробити», – наголосив Олександр Серватович.
«Я не бачив Лєскову на жодному засіданні... Вони відкладають усе це для того, щоб затягнути сам процес», – упевнений Сергій Дударєв.

Засідання суддя Світлана Рудська таки відклала, але відразу попередила: якщо наступного разу Лєскова та її адвокат не прийдуть, то справу розглядатимуть без них.