Хлопчик щотижня вивчає напам’ять нову поезію, разом із мамою записують ролик, викладають у соцмережі і заохочують тих, хто вподобав допис, допомагати українським захисникам

Про це повідомила Рівненська ОВА, передає «Еспресо.Захід».

Максимові Костюку 9 років. Він мешкає у селищі Смига. Хлопчик має чудову пам’ять і любить декламувати. А ще постійно бере участь у різноманітних благодійних заходах.

Максим із мамою записують відеовірші заради гарної мети – збирають на дрон для жителя Смизької громади, який зараз служить. А нещодавно хлопчик започаткував поетично-патріотичний флешмоб. Він має назву #віршзадонат. Таким чином школяр хоче заохотити й інших дітей Смизької громади допомагати захисникам.

«Максим любить декламувати. І в нього це справді виходить. Він швидко запам’ятовує. Вчить вірші і зі шкільної програми, і ті, що подобаються, - розповідає мама хлопчика Віта Костюк. – Тож ми поєднали і вміння, і бажання, і потребу».

Максим записав вже чотири відеовірші. Розпочав із класики – Тарас Шевченко, Леся Українка, були й сучасні вірші про війну. Тим часом до його ініціативи долучилися ще двоє дітей.

«Насправді цей флешмоб має декілька позитивних моментів. По-перше, він демонструє дітям, що зараз, у воєнний час, допомагати наближати перемогу можуть всі, незалежно від віку. І вони теж мають шанс зробити свій внесок. По-друге, це нагода батькам провести більше часу зі своєю дитиною, бо ж вірш потрібно вивчити, записати, опублікувати. Ну, по-третє, це справді підтримка українських захисників», - пояснює Віта Костюк.

Загалом спільними зусиллями вдалося назбирати вже 31 600 гривень, а поставлена ціль - 120 000 гривень. Тим часом і Максим, і його мама закликають підтримати ідею і теж вчити вірші в обмін на донати.