В Сокиричах вже 4 місяці люди потерпають від води, яка затоплює їх подвір'я та будівлі. Звернення до місцевої влади та голови Ківерець не допомагають.

Що потрібно для вирішення проблеми, після чого подвір'я почали затоплюватись, чому спочатку народні обранці людям пообіцяли допомогти, а потім переклали вирішення на плечі самих селян, розповіла в прямому етері ГІТу жителька села Сокиричі Ківерцівської громади Антоніна Селехова.

«Вкінці грудня, коли розтав перший сніг, в нас вже було затоплення. Ми знаходимося в ділянці села, де низина, коли тане сніг, то йде вода якраз на дві хати: мою та сусідню. Я звернулася до старости нашого села з таким питанням, що там треба трошки поглибити рів, щоб збігла вода, бо там є куди їй збігати і нову трубу на переїзд треба покласти. Він спочатку казав, що завтра чи після завтра зроблять, потім сказав, що нема фінансування і нарешті сказав, чого я повинен вам робити, беріть лопати та копайте вручну – це нереально.», - бідкається жінка.

Ситуація насправді жахлива.

«Моя хата знаходиться посередині, перед хатою є невеличкий кусочок городу і за хатою – 4 сотки, вони затоплені. Коли йдуть дощі, то по коліна води, до хати дійти неможливо, ми ходимо по дощечках, дверях, колодках. Кругом хати стоїть вода, вона підходить під двері і ще трішки і хата розсипеться.», - каже жителька села Сокиричі.

До кого тільки не зверталася пані Антоніна, вони сказали, що нема фінансування.

«Ми письмово звернулися до нашого депутата з нашої міської ради ОТГ, хороший такий депутат, він пообіцяв дати свого особистого трактора, якщо ми знайдемо трубу. Ми випросили трубу в комунгоспі, але місцевий староста не дає нічого робити.», - наголошує пані Антоніна.

Мешканці не знають чому місцевий староста не допомагає справитися з паводками. Мешканці потерпають від бездіяльності влади.

« Раніше такого не було, таких рясних опадів не було і загорнули меліоративний рів і почалися проблеми.», - розповіла жінка.

У зв’язку з такою ситуацією пані Антоніна не зможе посадити города, а живуть вони тільки за рахунок овочів. Про відшкодування збитків навіть не йде мова.

Дивіться відео наслідків паводка.