Президент України Володимир Зеленський прокоментував захист Бахмута, наголосивши, що стосовно цього напрямку є чітка спільна позиція військового командування.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому відеозверненні до українців.

«Провів засідання Ставки. Доповіді Головкома, розвідки, командувачів напрямків. Основна увага – ОСУВ «Хортиця» і Бахмут. Є чітка позиція усієї Ставки: посилювати цей напрямок, знищувати окупанта максимально», - сказав Зеленський.

Також, за його словами, розглянули інші напрямки. «Генерал Тарнавський доповідав щодо «Таврії» – це частина донецьких напрямків, частина південних напрямків. Генерал Москальов доповів щодо ситуації для ОСУВ «Одеса». Генерал Наєв – щодо «Півночі», - зазначив він.

Президент зауважив, що було опрацьовано постачання боєприпасів, зброї. При цьому Зеленський наголосив, що Україна продовжує також працювати з партнерами і щодо посилення тиску на Росію. Зокрема, сьогодні в Києві з візитом була прем’єр-міністр Ісландії.

«Ми обговорили співпрацю на євроатлантичному та європейському напрямках, у міжнародних структурах. Одне з ключових питань – покарання держави-терориста та всіх російських убивць. Готуємося до саміту глав держав і урядів країн Ради Європи, що відбудеться в столиці Ісландії та може мати вагоме значення для притягнення Росії до відповідальності за агресію», - підкреслив він.
«Сьогодні ж говорив із паном Мердоком, CEO корпорації Fox та співголовою News Corp – однієї з провідних медійних структур Сполучених Штатів Америки. Рік тому саме в цей день під обстріл російських військових у Київській області, у Горенці, потрапила група журналістів, що працювали для Fox. Тоді загинули Пʼєр Закржевський та Олександра Кувшинова, був важко поранений Бенджамін Холл», - нагадав Зеленський.