15 березня відбулося відкриття підрозділу місцевої пожежної охорони у селі Четвертня Колківської громади Луцького району.

У відкритті пожежної команди узяли участь рятувальники, мешканці громади, посадовці органів місцевої влади, а також команда юних пожежних-рятувальників, – йдеться на фейсбук-сторінці Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Це сьомий підрозділ у цій громаді та загалом 102-ий у Волинській області. Для потреб вогнеборців зусиллями громади зведене та облаштоване пожежне депо. Техніку та спорядження сільським пожежникам передали з Головного управління ДСНС України у Волинській області.

Як зазначив начальник ГУ ДСНС області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, створення цієї команди стало можливим завдяки спільним зусиллям громади, органів місцевої влади й рятувальників.

«Завдяки розумінню питання, що команда пожежної охорони повинна бути якнайближче до людей, громада навіть у цей складний час віднайшла можливість створити команду вогнеборців. Вона буде здатна ефективно реагувати на пожежі, а також на надзвичайні події різного характеру й першою прибувати до місця виклику на допомогу людям», – зазначив головний рятувальник Волині.