Лучанин сконструював і виготовляє потужні павербанки на фронт. Вони в міцному металевому корпусі, їх можна кидати, а ще вони – герметичні і не пропускають вологу.

В прямому етері ГІТу підприємець з Луцька Олег Бондарук, розповів про ідею створення павербанків та як її вдалося втілити в життя.

«Я займаюся волонтерською діяльністю з 2014 року, а павербанки почав робити з листопада, бо були запити від військових і треба було це робити. Павербанки – це проблемне питання на передовій, тому що більшість тих моделей, які є в нас на ринку, вони побутового плану. На передовій, куплені павербанки ламаються і не є ремонтопридатні. Я розробив такий варіант саме військової якості. Я зробив підхід військовий, щоб був в цієї системи високий степінь виживання, він складається з основної батареї – 12 вольт, там стоять літієві акумулятори, другий компонент – це зарядка до нього(швидкісна), а третій компонент це інвертор, який перетворює напругу, можна підключати будь-який споживач на 220 вольт в розумних межах потужності. Фактично, якщо йде обстріл чи погодні погоди не дозволили і інвертор вийшов з ладу, то його легко замінити. В самого павербанка є можливість занурювати під воду, болото, можна закопувати в грунт. Живучість військового павербанка дуже висока, ця модель дуже витривала.», - розповів пан Олег.

Підприємець розповів, що деталей поки вистачає в Україні і можна маштабувати таке виробництво.

Олег Бондарук звертається до інвесторів і людей, які хочуть допомогти військовослужбовцям, просить інвестувати кошти, щоб зробити виробництво масовим, адже так собівартість продукту буде дешевша і стане доступніша для військових. Звертатися за пропозиціями підтримати проєкт можна безпосередньо до підприємця за номером телефону 0509010015.

Деталі дивіться у відео.