У Луцьку з 20 березня планують призупинити опалювальний сезон.

Таке рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету міської ради, розповів в прямому етері ГІТу речник комунального підприємства "Луцьктепло" Антон Безносиков.

«Якщо ми говоримо про процедуру, то будь-який опалювальний сезон зупиняється та починається згідно рішення органу самоврядування, відповідно виконкомом ЛМР було прийняте рішення про тимчасове припинення опалювального сезону 2022-2023 років у зв’язку з прогнозованим потеплінням. Ми бачимо, що на наступний тиждень істотно підвищиться температура зовнішнього повітря і на цей період, ми плануємо тимчасово припинити надання опалення для усіх споживачів. Ми бачимо, що пізніше можливе похолодання і якщо це виправдається, то ми будемо готові відновити подачу опалення для усіх споживачів. Наразі, для того щоб не допускати перегріву осель і для того щоб зекономити енергоносії, прийнято рішення про саме тимчасове призупинення опалювального сезону. Воно буде виконуватися після того, коли середньодобова температура зовнішнього повітря протягом 3 діб підніметься більше, як +8 градусів за Цельсієм.», - розповів Антон Безносиков.

Чи важко відновлювати роботу котельням після припинення опалювання та чи може це призвести до аварій, дізнавайтеся у відео.