Цифрове прибирання – Це сучасний та безпечний онлайн формат прибирання, до якого може долучитися кожен. Як і матеріальні забруднювачі, цифрові програми та файли також створюють відходи - а саме невикористані, застарілі та непотрібні програми, файли і навіть веб-сторінки.

Про це розповіла в прямому етері ГІТу лідерка Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine Юлія Мархель.

«Ми всі живемо у світі цифрової трансформації, ми використовуємо дуже багато різних гаджетів. Ми разом з вами дуже багато використовуємо електроенергії і робимо викидів CO₂, коли користуємося інтернетом і в цілому гаджетами.
Насправді, ми можемо робити прибирання щодня, я сподіваюся, що місяць акції дозволить нам об’єднати зусилля українців в країні та за її межами, щоб щодня 5-10 хвилин видаляти якісь непотрібні програми, якими ми не користуємося, електронні листи-спами — не берегти те, що непотрібно, фотографії, дублікати фотографій… Дуже часто ми їх навіть просто не видаляємо, постимо повсюди, і воно займає нашу пам’ять хмарні сховища — все, чим ми не користуємося.
Це не тільки екологічно правильно, а й економічно вигідно. Тому що якщо закінчилась пам’ять у мобільному телефоні — не треба купувати новий, достатньо просто почистити пам’ять.»
Щороку мережа інтернет і допоміжні їй системи викидають в атмосферу 900 млн тонн вуглекислого газу. Це обсяг викидів в атмосферу вуглекислого газу як, наприклад, вся Німеччина робить за рік.»

Деталі у відео.