2 березня в Рожищі попрощалися із захисником-добровольцем, який з 2014 року боронив Україну В’ячеславом Зенцом.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада на своєму сайті.

Спочатку траурний кортеж з тілом загиблого Героя прибув до батьківської оселі, де востаннє з Вячеславом Зенцом прощалися рідні.

Пізніше біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбулася громадська панахида.

Провести Героя в останню земну дорогу прийшли рідні, представники влади, друзі, знайомі, однокласники, сусіди, а ще - побратими, з якими Вячеслав Зенц у складі 95-ої окремої десантно-штурмової бригади боронив східні кордони України ще до початку повномасштабної війни.

Для Вячеслава Зенца, як наголосив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, війна з російським агресором розпочалася у 2014-му, коли добровольцем пішов захищати рідну землю.

Пройшов у ті часи справжнє "пекло". Мар'їнка, Піски, Донецький аеропорт. Він був серед тих, котрих нарекли "кіборгами" за стійкість, мужність та незламність.

В’ячеслав Зенц був щирим патріотом. Бо одним з перших вже після повномасштабного вторгнення став у стрій у складі вояків 14 окремої механізованої бригади захищати рідну землю, захищати єдину Україну.

"Україна - понад усе!" - заявляв Вячеслав Зенц в одному з відео, які відправляв рідним як доказ того, що ворог покидає українську землю

І як радів визволенню навіть найменшого українського села! Бо був твердо переконаний - маємо захистити свою державність, вибороти свою незалежність.

Досвідчений воїн, він був хорошим наставником для молодших захисників, дбав про них і оберігав. А ще навчав усьому, що осягнув за довгі роки війни.

Відспівали загиблого Героя у храмі Архистратига Михаїла в Рожищі і поховали з усіма військовими почестями на Алеї слави місцевого кладовища.

Нагадаємо, стрілець-помічник гранатометника 14-ої окремої механізованої бригади, 48-річний солдат В’ячеслав Зенц загинув 25 лютого, внаслідок танкового обстрілу, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України, в районі населеного пункту Гряниківка Харківської області.

Фото прощання опублікувало Наш край Медіа у фейсбуці.

Телеканал ГІТ висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого Героя В’ячеслава Зенца.