Максим Бурда журналіст, фотограф з Ковеля, який добровольцем пішов захищати країну і, нажаль, загинув. Дівчина загиблого Героя, Марія, організовує виставку фоторобіт Максима, яка відбудеться спочатку в Ковелі, потім в Острозі.

Де та коли відбудуться виставки, скільки та які роботи будуть представлені, коли Максим вирішив стати на захист України, в етері ГІТу розповіла дівчина загиблого захисника Марія Лукашук.

Перша фотовиставка воєнного фото Максима Бурди відбудеться в його рідному місті Ковелі. Відкриття планується на 24 березня о 12:00 у Галереї мистецтв. Виставка буде діяти впродовж місяця до 24 квітня включно.

«Роботи представлені на виставці можна умовно поділити на дві категорії. Перша стосується тих фото, які були зроблені впродовж 2022 року, коли Максим та його рота були на полігонах, на навчаннях. Друга категорія стосується власне вже 2022 року, коли його рота і власне він виконували безпосередньо завдання на Донецькому напрямку, зокрема біля Бахмута», — ділиться Марія.

Також вона розповіла в яких ще містах плануються виставки:

«Ми плануємо виставку в Острозі після Ковеля, адже Максим здобув фах журналістики саме в Острозі. Після Острога плануємо їхати до Львова і до Луцька теж».

Наостанок дівчина загиблого Героя сказала, що Бурда готувався стати на захист країни ще до повномасштабного вторгнення:

«Він хотів іти добровольцем ще у 2014 році, коли почалась війна, але тоді він був ще неповнолітнім і не міг вступити до лав ЗСУ. Проте до тероборони він вступив далеко до повномасштабної війни ще у 2019 році і 24 лютого в нього не було сумніву: йти чи не йти».

14 березня президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно Максима Бурду орденом "За мужність третього ступеня" за особисту мужність та самовіддані дії в захисті суверенітету та територіальної цілісності України.