Придбання нової автоматичної пральної машини є доволі відповідальним завданням. Адже пралка повинна служити вам не рік, чи два, а десятиліття. Тому, вибираючи конкретну модель, необхідно звертати увагу, як на технічні характеристики і функціональні особливості, та й на авторитет виробника. Від правильності вибору залежить не тільки зручність в експлуатації, а й якість прання та надійність прання. Також від правильного вибору залежить те, наскільки часто вам доведеться звертатися в сервіс, який здійснює ремонт пральних машин. 

Сучасний одяг часто вимагає використання низьких температур, а екологічні неагресивні засоби створюють сприятливі умови для розвитку бактерій, через що чиста білизна може набувати неприємного запаху. Для того, щоб цього уникнути варто звернути увагу на пральні машини із спеціальними програмами самоочищення https://comfy.ua/wash-machines/brand__gorenje/  , як у пралок Gorenje. Таку програму рекомендується використовувати раз на місяць. 

Пральні машини бувають двох типів: 

· З фронтальним завантаженням (кришка люка знаходиться на лицьовій стороні). 

· З вертикальним завантаженням (кришка знаходиться зверху). 

Фронтальні машини, на відміну від вертикальних, досить сильно відрізняються за розмірами: 

· Стандартні: висота 85-90 см, глибина 45-60 см, ширина 60 см. 

· Вузькі: глибина менше ніж 45 см. 

· Компактні: всі параметри менші за стандартні. 

Важливий параметр, що впливає на вибір машини - це необхідний вам обсяг завантаження. Він безпосередньо пов'язаний з кількістю людей, які користуватимуться пристроєм. 

Існують приблизні розрахунки, згідно з якими: 

· Для 1-2 осіб достатньо машини із завантаженням 4 кг. 

· Для 3-5 осіб – 6 кг. 

· Для понад 5 осіб — 8–9 кг. 

Якщо у вас є маленькі діти або плануєте їх завести, вибирайте моделі з максимальним завантаженням. Прати доведеться багато. 

Стандартні моделі хороші для просторих кімнат, тому що займають найбільше місця. Компактні та вузькі підходять для встановлення в невеликих приміщеннях, наприклад під стільницею або раковиною. Однак у них є серйозний недолік: вони можуть швидше ламатися.  

При виборі пральної машини не слід обмежувати свій вибір лише кількістю програм, наявністю додаткових функцій та особливостями дизайну. Звертайте увагу і на інші, на перший погляд, незначні нюанси. Також не варто гнатися за великою кількістю обертів при віджимі. Це не завжди призводить до кращої сушки речей, але навантаження на підшипниковий вузол значно збільшується. Коли ви плануєте таку покупку, то спочатку подумайте, чи потрібні вам усі пропоновані функції. Іноді деякі з них ніколи не використовуються, але вони суттєво впливають на ціну.