В усі часи ці загадкові квіти вважалися елітними. Вибір їх у якості подарунку свідчить про особливе ставлення дарувальника до одержувачки, адже орхідеї заведено підносити лише найдорожчим для чоловічого серця особам. Якоюсь мірою на таке ставлення впливає стабільно висока ціна квітки, але ще більше – її неймовірна краса та екзотичність. Деякі види схожі на танцівниць в кольорових спідничках, деякі можна порівняти із зграйкою метеликів, що обсіла тоненьку гілочку, а всі вони разом нагадують квіти з чарівних казок.

Незважаючи на високі ціни, ці квіти користуються неабиякою популярністю, тому солідні квіткові компанії, такі як київська Украфлора, намагаються поповнювати свій каталог різноманітними сортами, аби вибрати та купити орхідеї https://ukraflora.ua/catalog/f-orkhiideya/ зміг найвибагливіший клієнт. Тож якими вони бувають?

Букетні орхідеї

Квіти з сімейства орхідних відрізняються вражаючою різноманітністю, але для створення букетів зазвичай використовують лише декілька різновидів.

• Фаленопсис (метелики). Квіточки середнього розміру (3-6 см у діаметрі), щільно розташовані на верхівці гнучкої безлистої гілочки. Забарвлення будь-яке, однотонне або з візерунком. Мають надзвичайно ніжний та тендітний вигляд. У зрізці зберігають декоративність до 1 місяця. Цей різновид, на відміну від інших, коштує порівняно недорого.

• Цимбідіум. Має квітки до 8 см в діаметрі з великими, здалеку схожими на воскові пелюстками. Бутони зібрані у щільне колосоподібне суцвіття, за рахунок чого одна гілочка представляє собою цілий букет. Забарвлення біле, рожеве, червоне, винне, кремове, салатове. Стійкість у зрізці до 35-40 днів.

• Дендробіум. Вважається кращим кандидатом на створення урочистих букетів, адже гілка містить велику кількість бутонів, симетрично розташованих по всій довжині стебла та рівномірно перемежованих листям елегантної форми. Забарвлення біле, кармінне, у відтінках жовтого, рожевого, фіолетового, інколи двокольорове або з малюнком. Стійкість близько 2-3 тижнів.

• Ванда. Найдорожча з усіх букетних орхідей. Має крупні (до 10-15 см) квітки зі сліпуче-яскравим забарвленням. Попри доволі просту форму, ця орхідея має надзвичайно ефектний вигляд, особливо якщо представлена у синьому кольорі. Зберігає свіжість до 3 тижнів.

Окрім використовування у традиційних букетах, орхідеї часто поміщають у капсулу з водою або у коробку. Деякі види чудово співіснують з іншими квітами у змішаних букетах.

Треба знати, що орхідеї заведено підносити не тільки у букетах, але й горщикові рослини у подарунковому оформленні. На сайті компанії Ukraflora можна переглянути фото цих без перебільшення фантастичних квітів та обрати з представленого асортименту саме ту орхідею, яка кращим чином втілює Вашу уяву про прекрасне.