Китайський лідер Сі Цзіньпінь відвідав путіна в рф після звістки про видачу ордера на його арешт.

Про що каже цей візит, чи виправдались надії росіян, які домовленості були укладені, в етері ГІТу розповів президент громадської організації Ліберально-демократична ліга України Артур Харитонов.

«Ситуація насправді вельми складна, тому що не треба применшувати значення Китаю у цій війні, так само як не варто думати що це смішно. Це насправді не смішно: росіяни змогли досягти того, чого вони хотіли. Насамперед вони отримали собі величезну фінансову економічну подушку для продовження війни. Китай з москвою підписали щонайменше 14 договорів здебільшого економічного характеру, де власне Китай зголошується надалі підживлювати росію, допомагати в обході санкцій і по суті це будуть кошти на війну. Також ми отримали інформацію, що до кінця року Китай і росія планує досягти товарообігу в 200 млрд доларів це величезні суми. І це тільки стосується самого товарообігу без інвестицій, фінансової допомоги та багатьох інших чинників. Тобто ми фактично отримали оцю, якщо не безкінечну, то велику Китайську поміч на ведення військових дій і не занепад росії, як держави, чого ми дуже прагнемо.— розповів Артур.

Харитонов підсумував:

«Тому, я сказав би, що для росії це дуже успішний візит угоди, вони підписали на багатьох рівнях починаючи від культури, соціальної політики і медицини, закінчуючи об'єднанням пропаганди».

Подробиці дивіться у відео: