На рівненщині за допомогою арт-терапії допомагають в реабілітації пораненим бійцям ЗСУ в рамках проекту «Через творчість про біль».

В чому полягає суть цього проекту, коли він був створений, скільки років вже допомагають військовим таким чином, як відбувається реабілітація, скільки людей задіяно в проекті, скільки часу займає реабілітація із залученням арт-терапії, як організовують процес заняття, розповіли в прямому етері ГІТу  волонтерки проекту арт-терапії «Через творчість про біль» Євгенія Табінська, Валентина Антонюк.

«Сам проект почав свою практику ще до 2014 року, а з часом набирав обертів, він і зараз дуже є необхідним. Проєкт триває протягом 9 років війни. Суть проекту полягає в тому, що хлопці, які пройшли через реалії війни і проходили фізичку реабілітацію, також потребують емоційного перезавантаження і в цьому їм допомагає арт-терапія. Вони приходять до нас на малювання і трошки починають по-іншому сприймати реальність і адаптовуватися під неї. Зазначу, що хлопці відкривають в собі нові таланти, тобто вони починають малювати, більше творчо підходять до життя, в інших кольорах бачать. Ми часто спостерігали картину, що хлопці в перші місяці постійно малювали війну, а потім вже малюнки відображали квіти, мрії, відпочинки, моря, пейзажі, натюрморти. В цьому і полягає наша арт-терапія, що під час малювання вони трошки відволікаються і міняються емоційно + це дуже добре для моторики рук, хлопці, що мали поранення кінцівок і руки не дуже добре працюють, тримаючи в руках пензлик, вони трошки покращують свій фізичний стан.», - розповіла Євгенія Табінська.

Про процес арт-терапії дізнавайтеся у відео.