Щорічно в останню суботу березня на планеті проходить акція - Година Землі. У цей день на одну годину -з 20:30 до 21: 30 за місцевим часом люди на планеті погасять світло і електричні прилади.

В НАК «Укренерго» закликають українців не «вестися» на заклики долучитися до «Години Землі». Адже це не сприяє економії електроенергії, зате може дуже нашкодити енергосистемі.

Про це повідомили в Укренерго.

«На щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і єдине до чого призводить — це до додаткової роботи диспетчерам», — йдеться у повідомленні.

В Укренерго пояснили, чому не потрібно долучатися до «Години Землі».

«Одночасне вимкнення світла — це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації — іншими словами, відключати працюючі енергоблоки», — пояснюють енергетики.

Таким чином, різке виключення, а потім включення, коли «Година Землі» завершиться — це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми. Особливо у той час, коли українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії.

Як стверджують у компанії, найкращим внеском кожного буде щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби.