Телеканал СТБ планує показати серіал, де російському актору, який підтримує війну в Україні, приліпили голову українського.

На телеканалі СТБ стартує показ серіалу «Останній лист коханого». Одну з головних ролей в кінокартині зіграв російський артист Прохор Дубравін. За допомогою дипфейку його обличчя замінили на українського актора Дмитра Саранскова. Українські актори закликали телеканал СТБ не випускати в ефір серіал.

Про цю скандальну ситуацію розповів в прямому етері ГІТу Артур Логай — український актор театру і кіно, співак та композитор.

«У нас у усіх(акторської спільноти, - ред.) дуже в унісон зараз лунає наш голос. Я написав пост в інстаграмі і це набуло певного резонансу, до мене мій колега теж писав про це. Як ми дізналися про це? У нас є невеличка спілка, яку ми намагаємося організувати в щось правове і в цей наш чат полетів скріншот про Прохора Дубравіна, де він знявся в українському серіалі до повномасштабного вторгнення і шо він визнає, що він справді відзнявся, але його лице змінене. Ми придивилися і на нашу думку там замінили лице російського актора на українського актора Дмитра Саранскова, підтвердження чи спростування цього, ми від Дмитра не отримали. А канал СТБ не пустив в прямий етер прем’єру цього серіалу. Прем’єра скасована, але вся ця ситуація нас дуже обурила і ми почали звертатися до своїх людей, глядачів, бо це неприпустимо. Неприпустимо тягнути росіян в наш український простір.», - наголосив Артур Логай.

Деталі дізнавайтеся у відео.