Китай при вирішенні питання про можливу передачу зброї росії повинен буде визначитися, чи справді він хоче стати на бік російського диктатора володимира путіна в агресії проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на координатора Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій США Джона Кірбі в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Китай має зробити вибір. Чи дійсно він хоче стати на бік президента росії путіна? Чи дійсно він хоче допомогти пану путіну у вбивстві невинних українців? Тому що саме так виглядав би подібний крок", - сказав він.

Кірбі зазначив, що передача зброї росії завдала б удару по становищу Китаю в міжнародному співтоваристві. І, за його словами, якщо Пекін дбає про свою міжнародну репутацію, можна було б припустити, що він вважатиме цей крок таким, що не відповідає його інтересам.

"Китаю належить зробити вибір. Президент Сі Цзіньпін має зробити вибір. І ми наполегливо закликали його зробити правильний вибір, не полегшувати панові путіну вбивство невинних українців", - додав він.