У боях за Україну загинув військовий Дмитро Коцюбайло. Комадир батальйону «Вовки Да Вінчі» отримав смертельне поранення у боях під Бахмутом.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, який у 2021 році нагороджував Дмитра Коцюбайла званням Героя України.

«Сьогодні в бою загинув "Да Вінчі", герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат. Загинув в бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України», – зазначив Зеленський.

27-річний Дмитро Коцюбайло народився у селі Задністрянськ Галицького району Івано-Франківської області. Від самого початку подій на Майдані брав активну учать у Революції Гідності. Після її завершення у 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії зі зброєю в руках.

В 2014 році командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти. В 2014 році отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски, Донецької області. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт. 17 березня 2016 року був призначений командиром 1-шої окремої штурмової роти «Вовки Да Вінчі» ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.