Про поширення імовірної небезпеки свідчить карта повітряних тривог, а також влада областей.

«Суспільне» повідомило про звуки вибухів в Одесі, Херсоні та Миколаєві. Також звуки, схожі на вибухи, чули на Вінниччині, Житомирщині, Київщині, Львівщині, Тернопільщині, Рівненщині, Прикарпатті.

Одеська область

Внаслідок масованого ракетного удару є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури Одеської області, а також пошкоджені житлові будинки, заявив очільник ОВА Максим Марченко.

«На щастя постраждалих немає. Наразі діють обмеження електропостачання. За результатами роботи підрозділів протиповітряної оборони є збиття ракет. Триває бойова робота, саме зараз очікується друга хвиля, тому прошу мешканців області знаходитись в укриттях!», - додав Марченко.

Харківщина

«У Харкові серія вибухів. Поки без подробиць, але прошу всіх бути обережними», - написав у телеграм мер Харкова Ігор Терехов. Про небезпеку також попередив очільник ОВА Олег Синєгубов.

Згодом мер Харкова повідомив про проблеми з критичною інфраструктурою: «Під прицілом енергетична інфраструктура. У деяких районах Харкова є проблеми зі світлом. Але ми вистоїмо і все полагодимо».

Олег Синєгубов додав, що ворог завдав близько 15 ударів по місту і області.

«Під прицілом окупантів знову об‘єкти критичної інфраструктури. Попередньо, є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині. Інформація щодо постраждалих і масштабів руйнувань уточнюється».

Київщина

В ОВА наголошували, що працює ППО. До цього зазначалось, що в Київській області – загроза повітряної атаки, сили ППО були напоготові.

«Перебувайте в укриттях або безпечних місцях до закінчення повітряної тривоги», - повідомляли у КМВА.

Черкащина

«Підвищена загроза ракетного удару на Черкащині. Будьте в максимально безпечному місці! Повітряна тривога триває», - написав очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець у телеграмі.

Також в області застосовані запобіжні відключення електроенергії.

«Енергетики вживають заходів задля убезпечення енергосистеми», - додав він.

Раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак закликав громадян не ігнорувати попередження про небезпеку. А начальник поліції Миколаївської області заявляв, що у повітряному просторі зафіксовані ворожі «мопеди». В деяких областях через загрози для енергосистеми відімкнено електроенергію.