Волонтери дитячого батальйону «Бандерівці» з Рожища за 10 місяців зібрали перший мільйон гривень на допомогу військовим.

Як це відбувалось, скільки сил витратили, чи змінювалась команда, коли організовували виступи, що встигли купити за виручені кошти та передати на фронт, яку ціль ставили на початку, розповіла в прямому етері ГІТу волонтерка Вікторія Шварцкоп.

«Ми потратили багато сил та енергії, але мотивація ще більша, коли ти бачиш позначку в 500 тисяч, а потім мільйон, то зрозуміло, що можемо ще більше і більше. Ми купили три антидронних одиниці, два дрони Mavic 3, машину і 10 дронів-камікадзе. Зараз, ми хочемо купити шолом віддаленого керування для дронів-камікадзе. Далі буде ще щось цікаве, працюємо по запитах. Насправді на початках, ми навіть не думали, що це зайде і що вдасться зібрати хоч на один антидрон , але це все роблять діти, вони поділяють свою енергію та віддають її і вони цього хочуть.», - розповіла волонтерка.

Назва пішла від неофіційного гімну Бандери , дітям дуже подобається ця назва, вони знають майже всі 12 куплетів, тому зупинились на варіанті «Бандерівці». Назву не сприймають деякі люди, а саме старше покоління. 

«Ми почали "гастролювати", ми вже були на Ківерщині, нам там дуже сподобалось. Наступного тижня ми поїдемо далі. Ми такі трішки бременські музиканти, будемо їздити Волинською областю, дітям хочеться відкривати нові горизонти.», - додала дівчина.

Дізнавайтеся деталі у відео.