Міністерство культури та інформаційної політики проводить перемовини зі столичною владою та директором Музею Другої світової війни щодо розміщення Пантеону національних героїв.

Про це розповів в прямому етері ГІТу громадський активіст Олег Слабоспицький.

Проєкт про створення Пантеону українських героїв подали до Ради ще у грудні 2020 року. За задумом, такий пантеон буде місцем увічнення пам’яті визначних історичних діячів України, місцем почесних поховань видатних осіб, що здійснили героїчні вчинки в ім’я українського народу.

«Я б розділив два питання
1. Створення в Україні національного пантеону. Це питання піднімалося ще одразу після Революції гідності. Він має бути в столиці України і має набути національного значення. Однією з пропозицій щодо знаходження цього пантеону було місце під так званою Аркою дружби народів.
2. Створення національного військово-морального кладовища. Кабінет міністрів розпочав роботу, шукають місце для його спорудження. На жаль, цей процес уже супроводжується не одним скандалом. Вже декілька разів були обрані місця, які абсолютно не корелюються з логікою та позицією екологів, тому що останнє місце, яке обирали це була місцевість Лиса гора, яка є територією національного заповідника, на якій взагалі заборонені жодні будівельні роботи. Слава Богу, що після голосування Київради піднявся скандал і громад кість змусила переглянути це рішення і Кабінет Міністрів погодився. Наразі шукають нове місце.
Ціль цього кладовища буде щоб вшанувати воїнів російсько-української війни. Україна має мати на національному рівні мати такий цвинтар щоб показати, як ми цінуємо цих воїнів.», - розповів громадський діяч.

Деталі у відео.