Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-майора Олега Сахона заступником командувача Національної гвардії України.

На сайті глави держави в четвер, 9 березня, був оприлюднений указ про призначення Сахона Олега Олександровича заступником командувача Національної гвардії України.

Раніше Олег Сахон обіймав посаду начальника Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. Він брав участь в обороні Харкова від російських окупантів у 2022 році.

У 2020 році Володимир Зеленський присвоїв Сахону військове звання генерал-майор.

У 2017 році, перебуваючи в районі проведення АТО на сході України, у взаємодії зі СБУ та силами контрдиверсійної боротьби він брав участь у проведенні вдалої спецоперації в районі населених пунктів Новозванівка та Троїцьке. У результаті, підрозділами Нацгвардії було затримано 28 осіб, які безпосередньо мали відношення до незаконних збройних формувань, двох бойовиків, які чинили опір, було знищено.

За свої командирські здібності він також був відзначений державними нагородами: медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеня, орденом Данила Галицького та орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.