На фронтах тривають бої, українські військові продовжують відбивати атаки противника та обороняти українські міста від загарбників.

Яка поточна ситуація на фронтах, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповів військовий експерт, політолог Дмитро Снєгирьов.

«Ситуація складна на всіх без винятку ділянках фронту. Повідомлення ГУР МОУ про те, що окупанти перейшли до оборони не відповідає дійсності, тим більше це повідомлення спростовується заявами Генштабу Збройних Сил України. Ще декілька днів тому Генштаб повідомляв про те, що ворог одночасно атакує на 5-ти ділянках фронту. Наразі мовиться про різку активізацію бойового зіткнення на трьох ділянках», — роз'яснив Дмитро.

Він описав ситуацію:

«Наразі те, що відбувається в районі Бахмуту — ситуація складна. Ворог намагається атакувати одночасно з трьох напрямків: бити по флангах в районі Хромове — це безпосередні намагання ворога взяти під безпосередній контроль трасу Бахмут - Хромове - Часів Яр, яка є основною локацією ЗСУ. Заяви окупантів про те, що вони увірвалися на околиці Хромове не відповідають дійсності. Більше того на цьому відрізку фронту є характер успішних контратак з боку збройних сил України, це змушені підтвердити самі російські окупанти, зокрема пригожин».
«Другий фланг — це спроби окупантів встановити безпосередній контроль над трасою Бахмут - Костянтинівка. наступ ведеться з району Іванівське, найбільш запеклі бої в районі колишнього пам'ятника, який більш відомий, як "Літачок". В самому Бахмуті окупанти намагаються тиснути на з центру міста на західному напрямку. Зараз запеклі бої ведуться в районі військової частини і, відповідно, західних мікрорайонів. Просування ворога уповільнено», — розповів військовий експерт.

Відносно ситуації в Мар'їнці Снєгирьов сказав:

«Ситуація складна, знов таки намагання окупантів атакувати з трьох сторін. Наразі нажаль є тактичне просування ворога в районі населеного пункту Побєда. В район Мар'їнки зафіксована передислокація розділів 150-тої мотострілецької дивізії».

Підсумовуючи він описав події на Авдіївському напрямку:

«Тут ситуація складна, але контрольована. Між флангами російських окупантів, які намагаються створити оперативне оточення, відстань від 12 до 15 км. Варто відзначити, що Авдіївський оборонний вузол створювався 2014 року і фактично вважається фортецею ЗСУ. 10 років окупанти намагаються безуспішно штурмувати позиції ЗСУ. Варто відзначити, що просування в районі Мар'їнки та Авдіївки за рік останній з моменту широкомасштабного вторгнення максимально на відстань 2,5-3 км — це за оцінками російської сторони».