Нещодавно з'явилась інформація про те, що в Сполучених Штатах представили проект-резолюцію нижньої палати представників США щодо перемоги України. Зокрема там йдеться про те, що перемогою вважатимуть вихід на кордони 1991 року, а також євроатлантичну інтеграцію та виплату репарацій з боку рф.
Що це за резолюція, чому її представили урочисто, чи підтримають її в палаті представників та в сенаті, в етері ГІТу розповів юрист, колишній заступник голови ЦВК України Андрій Магера.
Про цю резолюцію Магера розповів:
«Це чудова новина, вона свідчить про те, що в Сполучених Штатах Америки існує двопартійна підтримка України, як з боку демократичної, так і збоку республіканської партії. І сам факт внесення цієї резолюції, свідчить про це», — розповів Андрій.
Відносно того, чи її підтримають, він сказав:

 «В мене нема жодних сумнівів, що подібне рішення буде підтримано, як у нижній, так і у верхній палаті Конгресу США».

Наостанок юрист зазначив:

«Ця резолюція певною мірою є знаковою для діяльності Конгресу Сполучених Штатів в частині допомоги Україні. Тобто вони так чи інакше будуть далі відштовхуватись від неї, коли повставатиме питання щодо надання нам військової допомоги, озброєння, і гуманітарній сфері, бюджетній сфері і тд».

Подробиці дивіться у відео: