Нещодавно українське суспільство сколихнули слова однієї з румунських сенаторок, Діани Шошоаке, яка заявила, що Румунії слід анексувати частину українських територій. Проте цього їй певне виявилось мало і Шошоаке вирішила об'єднати Румунію із Молдовою.

Звідки надходять ці "ідеї" про анексію чужих територій, чого цим прагнуть добитись, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення розповіла журналістка Маріанна Присяжнюк.

«Те, що це спеціальна операція наших ворогів — це очевидний факт і це підтверджено багатьма західними розслідуваннями та розвідками», — сказала Присяжнюк.

Вона додала:

«Такі заяви шокують не тільки українське суспільство, а й румунське і молдавське суспільства. Тому що ці країни, принаймні на політичному рівні, дуже підтримують Україну».

Також Маріанна зазначила, що конфлікти всередині суспільств обох країн існують, але таке є в будь-якій країні.

Тим часом, російська пропаганда не лишається осторонь:

«Там, де з'являється російська пропаганда, якісь такі сентименти в маргіналізованих групах переростають в тренд і перетворюються у справжній конфлікт», — пояснила Присяжнюк.

З її слів, метою є бажання росії роздмухати маргінальні настрої проти України та Молдови.

«На моє глибоке переконання, ця спецоперація проти Молдови в першу чергу, не проти України. Тому що такі заяви, які лунають від політика країни, яка є членом НАТО та Європейського союзу — це, м'яко кажучи, дуже комічно. Не існує жодного сценарію, як цей закон взагалі реалізувався чи розглядався б», — підсумувала Маріанна.