У Луцьку хотіли запустити послугу шерингу електросамокатів, проте підприємець не отримав дозвільних документів і змушений був забрати їх з вулиць.

Конкурент поспілкувався з представником компанії та дізналися, коли ж послуга таки запрацює.

З першого квітня на вулицях міста лучани могли помітити появу екологічного транспортного засобу – електросамокатів. Проте, як з'ясувалось згодом, у підприємця, який їх розмістив, не було дозволу від міської ради. Директор цієї компанії Антон Налча у коментарі нашим журналістам розповів, що вони зараз займаються врегулюванням цього питання.

«Ми домовились з міською радою, що будемо спільно розробляти місця для паркування. Тому такий вид транспорту у Луцьку буде. Поки ми притримали запуск та зібрали усі самокати у місті. Зараз будемо визначати чіткі місця для паркування і катання, щоб містяни були задоволені», – каже пан Налча.

Після врегулювання усіх нюансів із міською радою, у Луцьку планують розмістити 200 транспортних засобів. Користуватися ними можна за звичною схемою: скануєте QR-код, реєструєтесь у додатку, прив'язуєте картку для оплати та можете їхати. Для пільгових категорій населення (ВПО, учасники бойових дій та діти сироти) планують робити знижки, щоб усі могли скористатися новинкою. Зараз тариф за одну хвилину поїздки – 3,5 гривні.

Представник компанії розповів, що вони сподіваються на плідну і позитивну роботу з міською радою. Адже у них уже є напрацювання того, як можна розв'язати проблему з розміщенням самокатів. Коли ж саме врегулюють усі нюанси, поки не кажуть. Такі речі, зі слів пана Антона, важко прогнозувати. Але підприємець має надію, що їм таки вдасться налагодити співпрацю з Луцьком.

«Поки важко спрогнозувати точну дату, коли ми зможемо виставити електросамокати на вулицях. Зараз працюємо над картою розміщення місць для паркування. Потім її мають погодити і ми їх встановлюватимемо. Я сподіваюсь, ми знайдемо розуміння із міською радою, бо хочемо співпрацювати та дотримуватися усіх правил», – розповів Антон Налча.

Також він зазначив, що компанія боротиметься проти актів вандалізму та крадіжок. У Луцьку була практика, коли електросамокати нищили, тому вони вживатимуть заходів та застерігатимуть людей від цього. Як зазначив пан Налча, в місті за тестовий день уже встигли вкрасти два транспортних засоби.

Крім того, у компанії вже є позитивна практика та досвід роботи в інших містах. Послугами шерингу їх самокатів вже користуються жителі Києва, Одеси, Дніпра, Черкас та Білої Церкви.