У селі Всеволодівка Луцької громади працівники "Волиньобленерго" демонтували електроопори, які, зі слів місцевої жительки Людмила Корнилевич, встановлював за власні гроші її батько. У зв'язку з цим жінка написала заяву до поліції.

Людмила Корнилевич розповіла Суспільному, що на місці, де нині демонтують електроопори, була ферма її батька, а поряд з мережею є земельна ділянка рідної сестри.

Позиція місцевої жительки


Жінка каже: "Сестра планує тут щось робити і як, їм знову по-новому прийдеться проводити лінію, платити гроші, якщо батько це все зробив і воно стояло".
Зі слів жінки, спочатку працівники "Волиньобленерго" без дозволу і компенсації демонтували дроти, але обіцяли, що за потреби їх повернуть, а нині демонтовують — електроопори.

Що кажуть у "Волиньобленерго"


Майстер дільниці "Волиньобленерго" Микола Голова каже, що електромережі не функціонували, після демонтажу їх завезуть на склад. "Опори гнилі, можуть падати і обліку немає", – говорить чоловік.
Інженерка пресцентру "Волиньобленерго" Інна Ройко розповіла, що електролінія втратила цільове призначення. Каже: чотири електроопори були в експлуатації та у власності обленерго, відповідно до договору про передачу майна на баланс підприємства, компенсація за передані об'єкти не передбачена. Додає: у товаристві є всі документи, що підтверджують право власності на дану низьковольтну лінію електропередачі.

На місце події викликали поліцію


На місці події Людмила Корнилевич написала заяву у поліцію. Поліцейський Володимир Зінкевич прийняв заяву від жінки та каже: дана подія потребує додаткового розгляду, бо встановити усе на місці неможливо, адже немає зараз документів на чиєму балансі ці електроопори. Обставини події будуть встановлювати.