Військовому Василю Леонідовичу Збудовському із села Борочиче Луцького району просять присвоїти посмертно звання «Герой України».

Відповідну петицію на сайті Президента зареєстрував Валентин Фищук.

«22 березня 2023 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України, в результаті ворожого обстрілу в районі населеного пункту Вільшана Куп’янського району Харківської області загинув Збудовський Василь Леонідович (30.08.1978 р.н.), житель с. Борочиче Луцького району Волинської області.
Він був учасником АТО (ООС). У 2014 році призвався в 51-шу, а згодом його перекомандирували в 128-му бригаду. Брав участь в обороні Луганська і Дебальцевого, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну знову став на її захист (до списків військової частини був зарахований з 24 лютого 2022 року). У Василя залишилися дружина і троє дітей.
Зважаючи на вище викладене, на хоробрість і незламність Василя Збудовського, який віддав своє життя, боронячи нас і нашу країну від ворога, просимо присвоїти йому звання «Герой України» (посмертно)» – йдеться у тексті петиції.

Петицію можна підписати ТУТ