Вночі проти неділі, 28 травня, росія вчергове атакувала Україну з повітря. Було кілька хвиль атак іранськими безпілотниками Shahed.

Звуки вибухів чули у столиці та на Київщині, а також у Житомирській та Черкаській областях. У Києві тільки під час першої хвилі атаки було знищено понад 20 БПЛА, повідомив міський голова Віталій Кличко.



Разом з тим, за даними КМВА, у Печерському районі внаслідок потрапляння уламків сталося загоряння даху будинку.

У Голосіївському районі столиці через падіння уламків виникла пожежа на даху ТРЦ та на території будівництва. Окрім того, там внаслідок влучання уламків в 7-поверхову нежитлову будівлю сталось руйнування частини стіни та виникла пожежа на третьому поверсі. Відомо про одну поранену людину та одну загиблу.

У Дарницькому районі внаслідок влучання уламків, в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

За інформацією міського голови Віталія Кличка, у Солом'янський районі столиці внаслідок падіння уламків БПЛА біля приміщення однієї з АЗС, госпіталізували 35-річну жінку. Там також загинув 41-річний чоловік.

"За уточненою інформацією, в Голосіївському районі локалізували пожежу на площі 700 м.кв. Руйнування будівельних конструкцій на загальній площі 1000 м.кв. Рятувальники працюють із залученнням найновіших засобів і технологій", ‒ зазначив Кличко.