Український волонтерський гуманітарний ринок виснажений. Допомогу військовим та людям, які постраждали від війни, важко знайти.

Наскільки зараз можливо діставати допомогу, як вдалося відкрити гуманітарні склади в інших країнах, хто доставляє туди гуманітарну допомогу, як її забирають в Україну, як здобувати цю допомогу, які соцмережі для цього застосовували, які потреби вдалось перекрити, чи стали менше допомагати європейці, чи важко зараз знаходити гуманітарку, що не можуть фінансувати європейські компанії, розповіла в прямому етері ГІТу волонтерка-міжнародниця, засновниця БФ «Нова Бородянка», депутатка Бучанської народної ради Київської області Олеся Василець.

«Спочатку, я поїхала за кордон на розвідку, щоб зрозуміти як там взагалі акумулюється гуманітарна допомога і як саме місцеві мешканці та волонтери збирають цю допомогу і передають в Україну. Я вивчила це питання за пів року повномасштабного вторгнення 2022 року. Я проїхала 22 країни світу для того, щоб вивчити питання волонтерства за кордоном, мені вдалося відкрити у шести Європейських країнах відкрити 6 гуманітарних складів, вони засновані на базі переселенців, в які усі охочі доставляють гуманітарну допомогу для України , а звідти забирають допомогу наші великі фури, які приїжджають разом з водіями волонтерами і доставляють допомогу на Київщину і звідти бусами відправляємо на передову до військових.», - розповіла Олеся Василець.

Дізнавайтеся, чи стали менше допомагати європейці, чи важко зараз знаходити гуманітарку у ВІДЕО